Praktijk Tournesol

Lizan en Henk Zonneveld

Blog Henk Zonneveld

 



31.03.2020

Wat het coronavirus zou kunnen betekenen

Zoals in het lichaam miljoenen processen dagelijks plaatsvinden waardoor het lichaam het leven kent, is ook de natuur van onze aarde afhankelijk van de samenhang van vele processen, die het leven mogelijk maken.
Verstoring van deze processen maken het lichaam kwetsbaar, zoals de aarde kwetsbaar is geworden en toont dat het om verandering vraagt.
Zo ervaar je als mens geestelijke ontwikkelingen waardoor je je als individu kunt onderscheiden en weerbaar kunt maken, vol-wassen kunt worden.

De processen zijn zowel voor de aarde als de mens met lichaam en geest niet zo gunstig verlopen. De aarde is aangedaan in haar milieu, het menselijk lichaam kamt als nooit tevoren met ziekte en onbalans. De ontwikkelingen op de aarde en in de samenleving zijn als een ’speer’ gegaan, maar het heeft duidelijk haar tol geëist.

Nu is vanuit de hedendaagse kwantumwetenschap gebleken dat het waar is dat onze wereld een illusie is, zoals de oosterse culturen al hadden aangegeven. Dat al wat tot materie is gevormd, haar gestalte dankt aan ideeën.
Je kunt stellen dat het beeld van de wereld en alles wat erin plaatsvindt het resultaat is van het collectieve gedachtengoed hoe de mens zichzelf ziet.

In het algemeen zijn we er nu aan toe om emotioneel volwassen te worden en
dat we dat als mens niet alleen innerlijk ervaren, maar dat zich dat ook uit in ons sociale leven. Dat tijden van oorlog en afgunst, van respectloosheid en veroordeling plaats kunnen maken voor eenheidservaring, saamhorigheid, samenwerking en dat de wereld een grotere harmonie kan vertonen. Dat zowel de aarde met haar milieu als de mens in lichaam en geest zich tot een grotere waardigheid kan ontwikkelen.

Het coronavirus geeft samen met vele andere excessen in de natuur en menselijke geest blijk van een grote onbalans. Wat we als mens in het collectief ervaren, veroorzaken wij zelf. De maatregelen die we genomen hebben, kunnen maken dat we weer contact krijgen met onszelf. Een pas op de plaats, tijdens het geïsoleerd zijn, her- ontdekken wie we nu werkelijk zijn, wat er werkelijk toe doet. Het is wenselijk dat er veel verandert aan de ideeën waarmee het dagelijkse leven en al wat er in voorkomt, opgebouwd wordt. Elke verandering in de gedachten van elk mens is snel gemaakt en geeft wonderbaarlijke resultaten.
Ik wil er graag een voorbeeld van geven: er is in een grote stad in Amerika een kortdurend experiment gedaan om door middel van mediteren door een kleine groep monniken de gewelddadigheden van die stad te beïnvloeden. Resultaat van het experiment bleek een afname van het geweld te zijn tot wel 25%.

En zo zijn we in staat, mochten we werkelijk massaal bereid zijn, het leven op aarde een positieve wending te geven. Het is nu het coronavirus, maar wat zal de volgende ramp zijn om ons duidelijk te maken dat we zelf onze wereld aan het creëren zijn?

Misschien wil je op deze blog reageren om er wat verder op door te gaan.
Je bent van harte daartoe uitgenodigd!

Admin - 17:01:37 @ algemeen | 2 opmerkingen


© Praktijk Tournesol I Algemene voorwaarden Privacyverklaring I Disclaimer