Praktijk Tournesol

Lizan en Henk Zonneveld

Loopbaancoaching


Loopbaancoachingstraject 

Verlang je ernaar je hart te volgen in je leven en werk? Ben je op zoek naar je levensmissie en naar werk dat echt bij jou past en wat je als zinvol ervaart? 

Dan kun je een loopbaancoachingstraject bij ons volgen.
Zo'n traject omvat 5 sessies van 2 uur, waarin je door allerlei oefeningen en opdrachten meer zicht gaat krijgen op wie jij bent, wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en waar je blij van wordt en energie van krijgt en wat je hier op aarde te doen hebt, je levensmissie. Van daaruit ga je onderzoeken wat voor soort werk echt bij jou past. En dat kan om werk in loondienst gaan, maar het kan ook zijn dat je ontdekt dat je eigen ondernemer wilt worden. 

In het laatste geval, is het ook goed om te kijken wat jij nodig hebt om dat neer te zetten. Soms staan er ook dingen in de weg om werkelijk je hart te kunnen volgen. Dan kijken we graag samen met jou hoe je mogelijke hindernissen kunt nemen en oude patronen los kan laten op weg naar meer werkplezier en levensvreugde.

Soms kom je er ook achter dat je je huidige werk nog steeds graag doet, maar dat je er op een andere manier mee om wilt gaan. Het kan ook zijn dat je overspannen bent geraakt in je werk, burn-out of bore-out. We kijken dan graag met jou hoe je de balans weer terug kunt vinden tussen actie en ontspanning en hoe je weer plezier in je werk kunt hebben.

Een loopbaancoachingstraject kun je als particulier volgen of je kunt kijken of je werkgever dit (deels) voor je kan betalen.
(Bijna) iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkelbudget en dit besteden aan coaching, training of opleiding.
Als de werkgever het traject voor je betaalt, overleggen we met elkaar in hoeverre deze ook op de hoogte wordt gehouden van jouw proces. Jij bent zelf altijd degene die toestemming geeft voor het wel of niet delen van bepaalde informatie, zoals uit een tussentijdse- of eindevaluatie.
De coachsessies kunnen ook op de werklocatie van de werknemer plaatsvinden, als dat wenselijk is. Als de locatie in Enschede is, rekenen we daarvoor geen extra kosten. Anders bereken ik de benzinekosten door in de prijs.

Als je als particulier een loopbaancoachingstraject volgt, zijn de kosten daarvan boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op je werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten.
Meer info over de exacte voorwaarden
© Praktijk Tournesol I Algemene voorwaarden I Privacyverklaring I Disclaimer