Praktijk Tournesol

Lizan en Henk Zonneveld

Hooggevoeligheid

 


Ben je hooggevoelig en raak je vaak overprikkeld door je omgeving?

Pak je veel op uit je omgeving en vraag je je af hoe je hiermee om kan gaan?

Laat je hooggevoeligheid een te genieten kwaliteit worden, geen last.
Herken je jezelf in deze vragen? Dan is de kans groot dat je een hooggevoelig iemand bent, oftewel een hsp’er (een hoog sensitief persoon).

Je hooggevoeligheid is vaak het resultaat van, uit angst, geleerd te hebben goed op te letten. Gevoeligheid laat je zintuiglijk erg scherp zijn. De wereld zit vol schijnbare dreigementen. De samenleving vormt meestal geen warme deken voor de gevoelsmens.
Het duurt daardoor langer voordat je jezelf hebt weten te 'rijpen'. Maar als dat zo ver is, dan zijn het scala aan gevoelens en het hebben van grote gedachten van jou. Hooggevoeligheid zal geregeld maken dat je in een positie van sociaal isolement komt. Want wie is er dan, zoals jij, zo'n topper in aanvoelen, weten, doorzien?

Het leven begint heel vaak met indrukken die we helderziend/heldervoelend zouden kunnen noemen. Kwetsbaar, want soms is voor de hsp'er een kleine aanraking of geluid al veel. Al wat we spiritueel meemaken, heeft een basis in het 'collectief onbewuste', ook wel morfogenetisch veld genoemd. De plek waar al wat is, huist. Geen spoken of geesten, meer een soort bibliotheek.
Tijd is werkelijk een illusie. Jouw indrukken gaan over verleden, heden en toekomst, soms door elkaar heen. De hsp'er is zo scherp, die kan dat allemaal oppikken. Echter na het steeds meer bewust worden, ga je er beter mee om, zoals met het dagelijkse leven, en vallen vreemde indrukken steeds meer weg. Je hebt slechts verantwoording voor jezelf en je eigen kind, als je die hebt.

Na bewustwording realiseer je je dat jij jouw ego en lichaam niet bent, maar ze wel hebt. Je hebt ze nodig. Uiteindelijk ervaar je jezelf als een waarnemer die in een lichaam 'woont', kun jij jezelf zelfs voor het grootste deel in 'de bron van al wat is' ervaren en raak je eraan gewend dat je vele zaken ‘gewoon’ weet.

Herken je jezelf in dit verhaal? En kun je wel wat hulp gebruiken om je hooggevoeligheid meer als een kwaliteit te herkennen, je bent van harte welkom. We helpen je graag je hooggevoeligheid als instrument in te zetten in jouw leven.
We kunnen je ook oefeningen aanreiken, die maken dat de wereld om je heen je minder overweldigt.


Neem contact met ons op of plan direct een vrijblijvend gesprek in.

© Praktijk Tournesol I Algemene voorwaarden I Privacyverklaring I Disclaimer