Praktijk Tournesol

Lizan en Henk Zonneveld

Over ons 

Wij gaan graag samen met je op zoek naar oplossingen, inzichten of antwoorden op voor jou belangrijke vragen. 
Het is plezierig als er iemand zonder oordeel met je meekijkt en -denkt. 
We vinden niks gek en je kunt dus zonder schaamte bij ons kwijt, waar je mee zit.
Onze ervaring leert dat we snel tot de kern komen. Zo zijn enkele gesprekken vaak al voldoende om een gewenste verandering te bereiken.


Lizan Zonneveld
 

Als relatie- en loopbaancoach sta ik graag stil bij vragen die je hebt over je leven, je werk, zingeving en relaties, zodat je uiteindelijk meer plezier in het leven kan ervaren.
In de Opleiding tot psychosynthesegids heb ik geleerd om met vertrouwen aanwezig te zijn bij alles wat ik ervaar. Ik ontdekte dat ik een punt in mezelf heb, een stille plek, van waaruit ik kan waarnemen en ook sturing kan geven aan allerlei kanten van mezelf i.p.v. erdoor geleefd te worden. Ik laat je dat graag ook ervaren, zodat je meer grip krijgt op je leven. Zo kun je werkelijk oude patronen doorbreken en je daarvan bevrijden.

Naast dat ik coach ben, ben ik ook lange tijd in het onderwijs werkzaam geweest, als communicatietrainer, studieloopbaanbegeleider en decaan. Naast de coachpraktijk heb ik ook een eigen tekstbureau en geef ik lessen Seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs. Verder ben ik moeder van een dochter van 13.Opleidingen en certificeringen:

  • Post-HBO- Opleiding tot Bezielingscoach bij Hoogendijk Coaching en Opleiding (Specialisaties: relatie- en loopbaancoaching)
  • Opleiding tot Psychosynthese counselor en gids individueel aan het Centrum voor Psychosynthese Holland (later Academie voor Psychosynthese)
  • Eerstegraads Lerarenopleiding Nederlands aan het Instituut voor de Lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam
  • Doctoraal Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam
  • Propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam

 

Henk Zonneveld

Het is nu meer dan 30 jaar dat ik als hulpverlener werkzaam ben, in de vorm van lezingen, relatietherapie, persoonlijke gesprekken en voorlichter van Het Werkplein.
Daarnaast heb ik vele ontwikkelingsgroepen begeleid. Je kunt dan denken aan gespreksgroepen en bewustzijnscursussen. Deels vanuit mijn eigen praktijk, deels in samenwerking met diverse hulpverleners: mindfulness-trainers, haptonomen, counselers en coaches.
Als autodidact heb ik mij ontwikkeld door het bestuderen van spiritualiteit op vele gebieden, zoals de kwantumtheorie, oosterse - en westerse filosofie. In 2012 is van mijn hand het boekje 'Met mussen op de schutting' verschenen, met praktische inzichten bij het bewust worden.
Sinds 2020 werk ik samen met Lizan en geven we samen coaching, relatietherapie en begeleiden we gesprekken over 'er bewust te zijn'. Ook geven we samen lessen Seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs.

© Praktijk Tournesol I Algemene voorwaarden I Privacyverklaring I Disclaimer